Sancaktepe Moloz Hattı
Moloz, yapılan inşaattan sonra ya da yıkılan binalardan sonra, ortaya çıkan taş, alçı, demir, boya ve bunun gibi maddelerin karışması ile ortaya çıkan döküntülerin toplamıdır. Molozlar, genellikle günümüzde tadilat sonrasında ortaya çıkan, yıkılan yapılar olarak adlandırılmaktadır. Bu yüzden oldukça sağlığa zararlı ve ağır olan materyellerdir. Bunların ortadan kaldırılması için belediyeler tarafından çeşitli hatlar düzenlenmiştir. Bu hatlardan biriyse Sancaktepe moloz hattı olarak adlandırılmıştır. Bu hatlar, sayesinde molozları niye onları ortadan kolay bir şekilde kaldırılmaktadır. Bu şekilde çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunmaktadır.
Moloz Yığınları Ne Demektir?
Etrafta yapılan inşaat çalışmaları, ev düzenlemeleri ve buna benzer tadilatlarından sonra ortaya çıkan molozların birikmesinden oluşan yığınlara, moloz yığını denmektedir. Bu yığınlar kimi zaman torbalara doldurularak, kenara koyulup kimi zaman ise Sancaktepe moloz hattı aranarak alınması beklenmektedir. Molozlar, günümüzde yaygınlaşmış kirlilik olarak adlandırılmaktadır. Bu yığınların kesinlikle bertaraf edilmesi gerekmektedir. Eğer bertaraf edilmezse büyük bir çevre kirliliğine sebep olabilmektedir. Bu yüzden düzenle notları bildirim yapmak çevre kirliliğinin önüne geçmenin en kolay yoludur.
Moloz Hatlarının Görevleri Nelerdir?
Moloz hatları, biriken inşaat kalıntıları alınması için aranan hat sistemidir. Bu hat sistemi yani Sancaktepe moloz hattı biriken yayınları uygun ekipmanlar ile birlikte giderek buradan uzaklaştırmaktadır. Bunu çoğu zaman kullandığı araçlar ile diğer zamanlar ise iş gücüyle yapabilmektedir. Kişilerin ağırlıklar bazen kaldıramayacakları boyutlu olabilir, bu yüzden de bunları kaldıracak araçlar üretilmiştir. Bu araçlar, sayesinde insan gücüne gerek kalmadan ağırlıklar çok kolay bir şekilde kaldırılabilir. Moloz hatları çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için Türkiye'nin dört bir yanına kurulmuş hat sistemi olmaktadır.
Moloz Yığınları Nerede Bertaraf Edilmektedir?
Biriken moloz yığınları ekipler tarafından alınarak, özel tesis edilen bertaraf yerine götürülmektedir. Burada alınan yığınlar işlemlere girerek çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunmaktadır. Çöpe atmak kesinlikle yasak olan bu yığınlar, muhakkak bertaraf edilen yere götürülmelidir. Gelişen teknolojik aletler ve bertaraf yöntemleri sayesinde her geçen gün çevrenin daha temiz olması için önlemler alınmaktadır. Bu önlemler sayesinde daha temiz ve daha güzel bir çevreye sahip olunmaktadır. Bu hat sistemi sayesinde çevre dostu ürünler üretilir çevre dostu olmayan ürünler ise bertaraf edilir.