Moloz Atım Servisi
Evde bir tadilat yapımı söz konusu olduğunda herhangi bir yerde bir kırma işlemi varsa, bu durumda mutlaka bir moloz ortaya çıkacaktır. Bu ortaya çıkan molozların, toplanması ve uygun olan, belirlenmiş yerlere atılması gerekmektedir, Böylece, yıkım alanından sonra oluşan alan rahatlıkla çalışılacak bir duruma dönüştürülmüş olabilir.
Moloz Nedir?
Moloz demek, bir inşaatın veya herhangi bir binanın yıkımı sonrası ortaya çıkan malzemelerdir. Bu malzemeler tuğla, taş, kireç, boya, alçı, demir, eski dolaplar şeklinde bazı malzemeler olabilir. Bu malzemelerin içinde geri dönüşüme gidecek olan bazı parçalarda olabilir. Bu malzemeler tadilat öncesi yıkımda çıkabilir veya sonrasında biriken malzemeler de olabilir.
Bunların çevreye gelişi güzel bırakılması hem çirkin bir görüntü oluşturur hem de yasaktır. Bu malzemeler genelde de sağlıksız malzemelerdir ve çevre kirliliğine neden olurlar. Bu nedenle toplanması ve atılması gerekir. Bu aşamada moloz atım servisi devreye girecektir. Belirlenmiş yerlere bu molozları dökebilir.
Her şey Moloz Atığı Sayılır mı?
Her malzeme moloz atığı sayılmaz. Bazı döküntüler moloz atığı olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle bazı maddeler moloz atığı olarak, belirlenen sahalara dökülemez. Moloz atım servisi bu ayırımı bilir. Bu yüzden konunun uzmanı ve profesyonel olan kişilerle çalışmak gerekmektedir. Tıbbi atıklar ve evsel atıklar olarak nitelendirilen atıklar, moloz atığı grubu içerisinde yer almaz.
Moloz Atıkları Nasıl Atılmalı?
Moloz atıklarını kişinin kendi başına bir yere götürmesi kolay olmayacaktır. Bu yüzden moloz atım servisi ile çalışılması gerekmektedir. Moloz atım servisleri kendi taşamaya uygun araçları ile gelerek, bu molozları belirlenmiş yerlere dökerler. Müşteri memnuniyetini önemseyen ve doğru ekiplerle çalışan kişilerle çalışmak gerekmektedir.
Neden Moloz Yığınları Attırılmalıdır?
İnşaattan veya tadilattan çıkan döküntü malzemeler, çöp kutularına atılamaz veya kapı önlerine konulamaz. Her şeyden önce kötü bir görüntü sergilemektedir. İkincisi de atılması yasaktır ve cezası vardır. Bazı büyükşehir belediyeleri bu işi yapmaktadır. Ama yetişmeleri de pek mümkün olmayacaktır. Ayrıca kolay bir iş değildir. Bir kadro ve zaman gerektirir. Bazı firmalarla anlaşarak ta bu işi yaptırabilirler.
Çevremizi temiz tutmakla yükümlüyüz. Hepimiz yaşadığımız çevrelerden sorumlu olduğumuz için böyle bir atık durumunda, bu atıkları alabilecek olan firmalarla görüşmeliyiz. Bu konuda tecrübesi olan firmalarla görüşmeye dikkat etmek gerekir. İşini deneyimli elemanlarla yapan, kendine ait araçlara sahip firmalar olmalıdır. Böylece sorun yaşamazsınız. Firmayı ve referanslarını internet üzerinden araştırabilirsiniz.
Çocuklarımıza güzel bir çevre bırakmak zorundayız. Bu yüzden molozları kendi kafamıza göre, boş alanlara veya ormanlık yerlere dökemeyiz. Bu hem çevreye saygısızlık, hem doğaya haksızlık hem de gelecek nesillere karşı yapılan bir vicdansızlık olacaktır. Bu nedenle bu konuda hizmet veren yerlerle çalışmamız gerekir.
Tadilat sırasında ortaya çıkan mutfak dolapları veya banyo tadilatı sırasın ortaya çıkan banyo döküntülerinin tamamı, moloz kabul edilir. Ahşap malzemelerde moloz kapsamında değerlendirilir. Tadilat sırasında çıkan duvar, fayans, alçı, lavabo, beton parçaları ve tüm dolaplar moloz atığı olarak kabul edilir. Bu yüzden bunları da moloz olarak attırabilirsiniz.
Moloz Atmanın Cezası
Moloz atmanın cezası şimdiye oranla eskiden daha düşüktü. Bugün ise cezalar arttırıldı. Bu durum bir uyarıcı oldu. Çevreye karşı daha duyarlı olunması da sağlanmış oldu. Günümüzde moloz atmanın cezası vatandaşlar için 50.000 TL ve tüzel kişiler için ise 150.000TL gibi bir rakamdır. Bu yüzden bu konuda çalışan ve yetkisi olan firmalarla çalışmanız, sorun yaşamanızın önüne geçmiş olacaktır. Doğru firma ile çalışırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.